ВГО «Успішна Україна» оголошує
конкурс фотографій

Новини

RSS 2.0 RSS 2.0

Наші партнери



Новини
19 січня 2011

Уряд вдарить інформатизацією по корупції

Найближчим два роки уряд України має намір повністю інформатизувати економіку і соціальні процеси.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, відкриваючи засідання Кабінету міністрів.

"Я у вівторок відвідав Центр високих технологій. Дуже приємно було відзначити, що в України є високі технології європейського рівня, хоча масштаб їхнього використання в реальній економіці - поки на рівні 1-2% ВВП, але це нас абсолютно не влаштовує", - зазначив він.

Азаров поінформував, що в Центрі високих технологій розроблені проекти систем "єдине вікно", яке будуть запущені в роботу вже 2011 року, електронне самоврядування, "електронний університет", системи обліку комунальних платежів, пільг, компенсацій, субсидій.

"Одне з головних сьогодні завдань, які ми вирішуємо за дорученням президента, це демонтаж бюрократичної системи і одночасно корупції, захистом в ній. Інформаційні цифрові технології дозволять звести до мінімуму спілкування громадянина з чиновником і мінімізують вплив чиновника в різних сферах життя", - наголосив глава уряду.

На його думку, єдина електронна база даних усуне "принизливі черги" за різними довідками в різних установами.

"Нові технології відкриють абсолютно нові можливості для наших людей, такі як дистанційне навчання, медичні телекомунікаційні послуги вищого рівня", - додав він.

Також Азаров сподівається, що за допомогою високих технологій вдасться до Євро-2012 зменшити кількість заторів у Києві на 20%.

"Для себе я бачу завдання - протягом 2011-2012 років повністю реалізувати концепцію інформатизації економіки і соціальних процесів", - підсумував прем'єр.

http://www.epravda.com.ua/news/2011/01/19/267021/



Коментарі

Захист від спаму *
 
УКР   РУС   ENG
пошук




e-mail:

© 2004-2007 ВГО "Успішна Україна". Усі права на матеріали, що знаходяться на сайті, охороняються у відповідності з законодавством України. У разі будь-якого використання матеріалів сайта, гіперпосилання на www.uspishnaukraina.com.ua є обов'язковим.