ВГО «Успішна Україна» оголошує
конкурс фотографій

Новини

RSS 2.0 RSS 2.0

Наші партнери



Новини
17 січня 2011

Фесенко: "Реформи - це бажання не влади, а МВФ"

Фесенко: "Реформи - це бажання не влади, а МВФ"

Українська влада у 2011 році буде змушена проводити реформи.

Про це Gazeta.ua заявив голова правління Центру прикладних політичних досліджень Пента Володимир Фесенко, говорячи про прогнози на 2011 рік.

"Якщо говорити про владу, то їхня головна турбота зараз-це втілення реформ, які заявлені і значну частину яких доведеться виконувати у цьому році. Цей рік стане для влади роком реформ і тут справа не стільки у їхньому власному бажанні, а в певних вимогах з боку МВФ. В них просто немає іншого виходу", - переконаний аналітик.

За словами експерта, в разі якщо влада буде імітувати реформи, фонд не дасть гроші.

"Все дуже просто - нема реформ, - нема фінансування", - пояснив Володимир Фесенко.

Політолог також не виключає, що в разі провалу реформ уряд Миколи Азарова може бути у 2011 році відправлено у відставку.

"Для уряду Азарова є ризик. Ці ризики не є абсолютними. Якщо буде питання баласт і таким чином нейтралізувати протестну ситуацію, то це зроблять, якщо такої потреби не буде, то цього робити не будуть", - зазначив аналітик.

При цьому експерт переконаний, що влада має переконувати громадян у необхідності проведення реформ.

"Історія з податковим кодексом засвідчила, що слід дуже серйозно підходити до реалізації непопулярних реформ. Якщо не буде належного інформаційного супроводження, якщо не буде роботи з групами ризику, то можуть виникнути нові протестні настрої", - переконаний політолог.

Головним же завданням опозиції у 2011 році Володимир Фесенко називає політичне виживання.

"А стосовно опозиції, то якщо не буде виборів цього року, а швидше за все їх не буде, то тоді опозиції треба утриматися на плаву, зберегти хоча б нинішній вплив, можливо скористатися непростою соціально-економічною ситуації, щоб збільшити цей вплив. Питання політичного виживання буде особливо актуально для головної політичної сили - Батьківщини. Ця політична сила знаходиться під жорстким правовим пресингом. Багато хто знаходиться за гратами", - підкреслив Володимир Фесенко.

Говорячи про зовнішню політику влади у новому році, експерт зазначив, що головним завданням на 2011 рік буде створення зони вільної торгівлі з ЄС.

"Ну а на зовнішньому фронті-це продовження пошуку балансі інтересів між Росією та Заходом. Тут теж є різні завдання. З Європою треба поступово завершувати процес з зони вільної торгівлі. Не факт, що це вдасться, але хтозна, може, якщо буде бажання вирішувати проблемні до кінця року буде просування вперед. Думаю також будуть відбуватися процеси по реалізації плану дій з питань отримання безвізового режиму", - зазначив експерт.

http://gazeta.ua/index.php?id=367925



Коментарі

Захист від спаму *
 
УКР   РУС   ENG
пошук




e-mail:

© 2004-2007 ВГО "Успішна Україна". Усі права на матеріали, що знаходяться на сайті, охороняються у відповідності з законодавством України. У разі будь-якого використання матеріалів сайта, гіперпосилання на www.uspishnaukraina.com.ua є обов'язковим.